Fortsättningssim Fisken, mån 19.15

18S20005308

HT 30.11.2020 - 07.12.2020
VT 03.05.2021 - 14.06.2021

Anmälningstid: 18.09.2020 08:00 - Fortlöpande
Plats: Folkhälsanhuset i Korsholm - Terapibassängen
Adress: Niklasvägen 1, 65610 Korsholm
Tillgång: Det finns lediga platser
Kursavgift: 85,00 €
Tid: Måndag 19:15-20:00
Visa alla tidpunkter

Fisken är avsedd för barn från ca 8 år och uppåt.

Förkunskaper: Barnet kan simma 25 meter på mage och rygg och vågar dyka.

Kursinnehåll: I Fisken fokuserar vi på simteknik. Vi går igenom och övar armtag, bentag och andning i de olika simsätten ryggsim, frisim och bröstsim. Genom målinriktade lekar och övningar övar vi på uthålligheten för att kunna simma längre sträckor. Vi övar också längddykning, djupdykning, olika hopp, livräddning och tar upp vattensäkerhet på ett lekfullt sätt.

Barnet deltar i simskolan utan förälder/vuxen och behöver orka en hel lektion i djupt vatten.

Mål: Barnet utvecklar korrekt simteknik i de olika simsätten för att utöka simsträckan och blir simkunnig. Enligt den nordiska definitionen är man simkunnig när man kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg.

Simundervisningen ordnas i terapibassängen med 32 grader varmt vatten. Bassängen är 120-150 cm djup. Alla våra simskolor präglas av lekfull undervisning där eleverna lär sig nya färdigheter genom lek och roliga övningar.

Tänk på att välja lämplig nivå för att barnet ska få ut mesta möjliga av simundervisningen och för att gruppdeltagarnas kunskaper ska vara på ungefär samma nivå när simskolan börjar. Välj nivå baserat på kunskaper snarare än åldersrekommendation. Barn utvecklas och lär sig i olika takt och man kan med fördel gå samma kurs flera gånger tills barnet klarat målen och är redo att gå vidare till nästa nivå. Vi erbjuder småbarnssim Sjöstjärnan, nybörjarsim Sjöhästen och Sköldpaddan samt fortsättningssim Sälen och Fisken. Om ni är osäker på vilken nivå ni ska välja hjälper vi gärna till.

Information om kursverksamheten i coronatider

Vi är måna om att det ska vara tryggt att delta i våra kurser. För att kunna hålla säkerhetsavstånd har vi minskat antalet deltagare per kurs. Vi förutsätter att du som deltar i våra kurser inte utsätter andra för risk utan stannar hemma vid minsta förkylningssymptom. Alla deltagare får närmare instruktioner före kursstart.

Folkhälsan följer noggrant myndigheternas anvisningar och rekommendationer, vilket kan innebära att vi behöver ändra kursdatum, pausa verksamheten eller ställa in kurser med kort varsel. Eventuella förändringar i kursarrangemangen meddelas direkt till deltagarna. Vi fakturerar i efterhand och justerar kursavgiften om vi ställer in kurstillfällen.

Kontaktinformation

Camilla Lundberg
camilla.lundberg@folkhalsan.fi
044-7885961

Lärare

Emma Snellman

Kursstart

30 nov