Mentaltränarutbildning modul1. Norrvalla 2020-2022 intreseanmälan

38NF0100504

01.08.2020 - 31.12.2020

Anmälningstid: 02.12.2019 00:00 - 31.12.2020 00:00
Plats:
Adress:
Tillgång: Det finns lediga platser
Kursavgift: 1850,00 € (3 rater, 616,67 € / rat)
Tid:

I detta skede fungerar anmälan som intresseanmälan. I samband med att vi publicerar datum börjar vi ta emot officeilla anmälningar. Genom att göra intresseanmälan kommer du ocskå att få all info om kursen direkt det publiceras.

Fysisk träning ger bättre fysik. Mental träning ger bättre mental styrka. Mental träning hjälper oss att fungera bättre i olika livssituationer. Den mentala träningen hjälper dig att med enkla medel bygga upp ett starkt inre klimat som gör att du står stadigt när det stormar i ditt liv. Med kunskaper och egna erfarenheter kan du hjälpa andra människor att öka sin personliga effektivitet och sitt välbefinnande, både som yrkesmänniska och privatperson.

Närstudier på Norrvalla och Solvalla

Det krävs inga förhandskunskaper, kursen är till för dig som vill bli mental tränare eller få det som extra kompetens i din verksamhet. Mental tränare riktar sig till alla som vill bli mera medvetna om och utveckla sina mentala processer och färdigheter, det som också kallas emotionella och sociala kompetenser, eller livskompetens. Någon form av dokumenterad studievana är en fördel.
Utbildningen genomförs via cirka 10 pass med närstudier per år. Passen omfattar två vardagar. Till det kommer studiematerial och arbetsuppgifter.

Kursdatum publiceras i början av 2020

Undervisningen pågår alla dagar kl. 9-16.
Minst 12 st. och max 20 st. studeranden/ort


OBS! För att ordna två st. helt separata kurser för årskurs 2 krävs minst 12 deltagare per närstudieort. Om det blir färre än det så blir några av närstudietillfällena gemensamma. Samma sak gäller för följande studieår.


Kurslitteratur 

Arbetsbok ”Arbetsböcker i Mental Träning 1-8” av Bengt Aspfors och Stefan Fagerlund.
Bok 1 ”Finn din inre styrka” av Sanna Ehdin, alternativt ”Full Koll! Konsten att bli mer effektiv och kreativ i vardagen” av Lotta Abrahamsson eller ”Få det gjort: svart bälte i vardagseffektivitet” av David Allen.
Bok 2 ”avslappning & mental träning – för ett rikare liv” av Eva Johansson, alternativt ”Coaching: din väg till framgång” av Susanne Lötbom eller ”Möjlighetstänk! Mental träning i nytt ljus” av Clas Malmström.
Bok 3 ”Ditt inre centrum: om självkänsla, självbild och konturen av dig själv” av Marta Cullberg Weston, alternativt ”Mia Törnbloms samlade tankar om självkänsla” av Mia Törnblom eller ”Självbildsboken: hitta din kraft!” av Eva Johansson.
Bok 4 ”Landa mjukt! – Lär dig hantera vardagens stress och se framåt med mental träning” av Elisabeth Solin, alternativt ”Den nya livsstilen: mentala träningsråd för stresshantering och ett bättre liv” av Lars-Eric Uneståhl eller ”Smart och Lat” av Tomas Danielsson.
Bok 5 ”Motivationsmyten” av Martin Ehdin, alternativt ”Skapa mer inre motivation” av Magnus Augner eller ”Motivation: motivationsteorier & praktisk tillämpning” av Helle Hedegaard Hein.

Träningsprogram :

30 tränings-ljudfiler i MP-3 format
1. Mental grundträning
a. Muskulär avslappning (3 program)
b. Mental avslappning (3 program)
2. Mental teknikträning
a. Självbildsträning (4 program)
b. Målbildsträning (4 program)
3. Mental styrketräning
a. Stresshantering (4 program)
b. Attitydträning (4 program)
c. Koncentrationsträning (4 program)
d. Livsgkädje och livskvalitet (4 program)Utbildare: Bengt Aspfors
Bengt arbetar kontinuerligt med sin egen personutveckling och har visionen att hjälpa människor till bättre välmående. Om bra kan bli bättre är bra inte bra nog är ett motto han lever efter.
Bengt har arbetat 30 år inom den fysikaliska vården som enskild näringsidkare – först som massör och sedan 25 år som naprapat. Han arbetar nu som utbildare inom ämnesområdet personutveckling genom mental träning, NLP och hypnos. Bengt har de senaste 4 åren arbetat vid YH Novia och Högskolan på Åland som utbildare. Han är också utbildad friidrottstränare och fungerar som tränarutbildare inom SFI.


Kontaktinformation

Joakim Träskelin
joakim.traskelin@folkhalsan.fi
050-5850782

Sista anmälningsdag

31 dec

Kursstart

01 aug