FamiljeKraft i vardagen för enastående föräldrar

18S10016001

HT 23.08.2023 - 31.12.2023
VT 01.01.2024 - 01.06.2024

Anmälningstid: 14.08.2023 12:00 - Fortlöpande
Plats: Folkhälsanhuset i Brunakärr - Verkstaden
Adress: Mannerheimvägen 97, 00280 Helsingfors
Tillgång: Det finns lediga platser
Tid: Onsdag 16:30-19:00
Visa alla tidpunkter

Kom med och träffa andra som förstår vad det innebär att rulla hela familjevardagen själv!

Folkhälsan koordinerar ett nätverk för enförälderfamiljer i huvudstadsregionen med träffar varannan vecka på onsdag kvällar i Folkhälsanhuset i Brunakärr på Mannerheimsgatan 97 kl. 16.30-19. Nätverket samlas i en Facebook grupp och erbjuder ett forum för att hitta nya vänner och likasinnade, samt diskutera och stöda varandra i olika frågor som berör enförälderfamiljer. Under träffarna kan man få uppleva delande och samvaro, en liten paus och stöd i vardagen, möjlighet för både barn och vuxna att träffa andra i liknande familjesituation, samt umgänge, lek, skoj, skratt och lite variation. Alla som själva definierar sig som enastående förälder (självstående, soloförälder, singelförälder, vecka/vecka förälder etc) och alla ålders barn är välkomna. Man kan också delta utan barn om träffarna råkar vara under eventuella barnfria dagar.

Folkhälsan bjuder på middag och det finns barnstolar för små barn till maten. Efter maten ordnar barnledare lek, spel och pyssel samt rörligt program inne och ute för de barn som vill delta i det, och föräldrarna har en möjlighet att umgås med varandra i ett skilt rum. Om barnet inte vill vara ifrån sin förälder är hen välkommen att sitta med och kan t.ex. pyssla eller rita eller lyssna på en ljudbok medan vuxna diskuterar. Vuxna får givetvis också delta i spel och pyssel med barnen och barnledarna, och umgås med både barn och vuxna under fria former där om man hellre vill det. På vuxensidan delar vi under en del av träffarna med oss av våra glädjeämnen och bekymmer i vardagen, medan andra träffar är uppbyggda kring något tema med en inbjuden gäst som drar en diskussion eller något program.

Anmäl er till träffarna hösten 2023 och våren 2024 via denna sida. Anmäl även era barn via knappen "lägg till familjemedlem". Skild anmälan inför varje träff via Facebook gruppen krävs senast torsdagen veckan innan träffen (eller genom e-post till annika.aijo@folkhalsan.fi). Vi kan ta emot 15 familjer per träff och ryms man inte med någon gång så är man automatiskt på första plats till nästa träff.

Välkommen med!

Kontaktinformation

Annika Äijö
annika.aijo@folkhalsan.fi
044-4883004

Lärare

Annika Äijö

Kursstart

23 aug