Babydax (24.8-28.9.2022) - en virtuell förberedelsekurs för dig som väntar barn

18FM0019006

24.08.2022 - 28.09.2022

Ilmoittautuminen: 01.12.2021 00:00 - Jatkuva
Paikka: Etänä
Osoite: 00000 Etänä
Pääsy: Vapaita paikkoja löytyy.
Kurssimaksu: Ilmainen
Aika: Keskiviikko 18:00-20:00
Näytä kaikki ajankohdat

Kom med och förbered dig inför livet med en baby!
Du får info, tips och råd samt möjligheter att stanna upp och reflektera kring frågor som berör graviditet och föräldraskap. Kursen riktar sig främst till förstagångsföräldrar som har beräknat förlossningsdatum i oktober-december 2022. Mammor, pappor / partners och stödpersoner - alla är varmt välkomna med! 

Kursprogram
Babydax är en distanskurs bestående av fem kursträffar via programmet Zoom samt ett materialpaket på lärplattformen Moodle. Kursen ordnas tre gånger per år med kursstart i januari, maj samt september/oktober. Anmäl dig till den kurs som är närmast barnets beräknade födelsedag. Har du beräknat senare under året kan du vänta till följande kurs.

1. Föräldraskap, vad innebär det? (Ons 24.8 kl. 18.00-20.00)

Under nio månaders tid gör sig barnet och föräldrarna redo för att mötas. Hur kan du använda denna tid för att mentalt, fysiskt och praktiskt förbereda dig inför föräldraskapet?

2. Att föda barn - vad är bra att veta? (Ons 31.8 kl. 18.00-20.00)
Förlossningen kan väcka blandade känslor och frågorna är ofta många. Hur brukar förlossningen starta? När är det dags att åka till BB? Vad händer under en vaginal förlossning och hur går ett kejsarsnitt till?

3. Dags för förlossning! (Ons 7.9 kl. 18.00-20.00)
Vi talar om den känslomässiga sidan av att föda barn, vilka känslor och tankar kan väckas under förlossningen då du blir förälder? Vi fokuserar på vad du som föder kan göra för att aktivt hantera sammandragningarna samt på hur du som pappa / partner eller stödperson kan vara delaktig och skapa trygghet genom ditt stöd.

4. En nyfödd baby och en nybliven förälder (Ons 21.9 kl. 18.00-20.00)
Vi talar om babyvård och om vikten att ta hand om sitt välmående som nybliven förälder. Vad är bra att veta om amning och flaskmatning. Vad är baby blues och förlossningsdepression för något?

5. Vardagen som familj (Ons 28.9 kl. 18.00-20.00)
Att bli förälder handlar om både ansvar och glädje; om att skapa ett livslångt förhållande till en helt ny människa! Vi låter det sakta sjunka in och behandlar även mer praktiska frågor som: hur kan babyvardagen se ut? Hur brukar man återhämta sig efter graviditet och förlossning? Vad är vanligt när det kommer till sömn i babyfamiljen? Vi tar även upp teman som sexualitet, jämställdhet i parförhållandet samt ensamstående föräldraskap.

Du hittar mer information om kursen samt svaren på ofta ställda frågor på kursens webbsida. Klicka här för att komma till sidan.


Folkhälsan förbehåller sig rätten till ändringar.

Kursledarna
Som utbildare fungerar Folkhälsans sakkunniga med många års erfarenhet av att förbereda familjer inför förlossning och familjeliv. 

Liisa Jungar; Sakkunnig i hälsofrämjande för väntande och småbarnsföräldrar (Ped.mag, sexualrådgivare, doulakoordinator)
Mariette Pontán; Barnmorska och doulakoordinator, Föda utan Rädsla instruktör
Petra Turja; Teamansvarig för hälsofrämjande familjearbete (fysioterapeut, doulautbildare, Föda Utan Rädsla instruktör)
Suss Åhman; Sakkunnig i sexuell hälsa (socialpsykolog, sexualrådgivare- och terapeut)


Om du deltar tillsammans med en partner ska ni båda anmäla er till kursen!


OBS! KOLLA DIN SKRÄPPOST -LÄNKEN KAN HAMNA DÄR! -ZOOM-LÄNKEN SKICKAS SAMMA DAG FÖRE KLOCKAN 12.00.

 

Yhteystiedot

Liisa Jungar
liisa.jungar@folkhalsan.fi
044-4883078

Opettajat

Petra Turja

Liitteet

Kursflyer, Babydax augusti 2022

Kurssin alkua

24 elo