Aktivitetsdag på Solvalla för enförälderfamiljer

18FM0018004

18.02.2023 - 18.02.2023

Anmälningstid: 25.01.2023 21:00 - 12.02.2023 23:59
Plats: Arenan
Adress: Nouxvägen 82, 02820 Esbo
Tillgång: Det finns lediga platser
Tid: Lördag 09:45-16:30

Ha en rolig start på sportlovet tillsammans med andra enförälderfamiljer!

Folkhälsans förbund ordnar i samarbete med Solvalla idrottsinstitut en aktivitetsdag för enförälderfamiljer. Vi bjuder på samvaro, lunch och mellanmål samt roligt och aktivt program för såväl barn som vuxna - och förhoppningsvis lite värdefull egentid. Idrottsaktiviterna leds av Solvallas idrottsinstruktörsstuderanden.

Programmet börjar kl. 9:45 och avslutas ca 16:30. På förmiddagen ordnas det olika aktiviteter i Solvalla arenan och ute (möjliga alternativ är terrängcykling, konditionsboxning, skidning, gymträning, stretchning, alpcurling, bågskytte, olika bollspel, samt äventyrsbanor och sagolek för de små). Man kan också gå en långpromenad medan barnen har program om man behöver det mest. Det är också möjligt att på förmiddagen gå på egen bekostnad och åka slalom eller snowboard i Swinghill-backen (mera info här) (Om du skulle vilja bekosta slalom/snowboard för ditt barn, men gärna själv skulle göra något annat så kan eventuellt en Solvalla-ledare gå till backen med en grupp barn (som är minst 7-år gamla). Detta kan vi ta ställning till då vi ser hur många barn det skulle gälla och hurdan erfarenhet de har. Skriv i så fall detta önskemål i din anmälningsblankett då du anmäler er.)

Efter lunch (kl. 12-13) blir det lite info om Folkhälsans verksamhet för enastående föräldrar som åtföljs av avslappning/stretchning. Under tiden har barnen eget åldersanpassat program. Vi har också några av Folkhälsans barnledare på plats som kan hjälpa till att ta hand om de riktigt små som inte vill eller kan delta i aktiviteter.

Vi avslutar dagen med en gemensam aktivitetsstig (med snöskor om man vill och vädret tillåter!) för hela familjen till Solvallas grillkåta där vi grillar korv och äter fastlagsbulle.

Alla som själva definierar sig som ensamstående förälder (självstående, soloförälder, vecka/vecka förälder etc) och alla åldrars barn är välkomna. Deltagandet är avgiftsfritt.

Det går bussar till och från Solvalla:
Start från Esbo station 9:16
Anländer: 9:38
Bussar bort från Solvalla: 16:06 och 17:06
Här kan du kolla busstidtabeller.

Anmälningen öppnas den 25.1. kl. 21:00 och med ryms 20-30 familjer (man kan anmäla sig till köplats om det blir fullt, så tar vi kontakt om det blir avbokningar). Kom ihåg att registrera och anmäla (=markera "bollarna" för) alla de familjemedlemmar som deltar. Följ gärna också FB-sidan "Enastående föräldrar i Svenskfinland" och klicka "kommer" i evenemanget som är publicerat där. På sidan publiceras aktuell info om verksamheten för enastående föräldrar. 

Varmt välkomna med! 

Kontaktinformation

Sara Hellsten
sara.hellsten@folkhalsan.fi
044-7881088

Sista anmälningsdag

12 feb

Kursstart

18 feb