Fortsättningssim Fisken, lör 12.00

18S20005050

03.09.2022 - 12.11.2022

Registration period: 20.08.2022 10:00 - Continuous
Place: Norrvalla - Therapy swimming pool
Address: Vöråvägen 305-307, 66600 Vöyri
Access: There are available spots
Price: 99,00 €
Time: Saturday 12:00-12:45
Show all dates

Fisken är avsedd för barn från ca 8 år och uppåt.

Förkunskaper: Barnet kan simma 25 meter på mage och rygg och vågar dyka.

Kursinnehåll: I Fisken fokuserar vi på simteknik. Vi går igenom och övar armtag, bentag och andning i de olika simsätten ryggsim, frisim och bröstsim. Genom målinriktade lekar och övningar övar vi på uthålligheten för att kunna simma längre sträckor. Vi övar också längddykning, djupdykning, olika hopp, livräddning och tar upp vattensäkerhet på ett lekfullt sätt.

Barnet deltar i simskolan utan förälder/vuxen och behöver orka en hel lektion i djupt vatten.

Mål: Barnet utvecklar korrekt simteknik i de olika simsätten för att utöka simsträckan och blir simkunnig. Enligt den nordiska definitionen är man simkunnig när man kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg.

Simundervisningen ordnas i terapibassängen med 32 grader varmt vatten. Bassängen är 115-140 cm djup. Alla våra simskolor präglas av lekfull undervisning där eleverna lär sig nya färdigheter genom lek och roliga övningar.

Tänk på att välja lämplig nivå för att barnet ska få ut mesta möjliga av simundervisningen och för att gruppdeltagarnas kunskaper ska vara på ungefär samma nivå när simskolan börjar. Välj nivå baserat på kunskaper snarare än åldersrekommendation. Barn utvecklas och lär sig i olika takt och man kan med fördel gå samma kurs flera gånger tills barnet klarat målen och är redo att gå vidare till nästa nivå. Vi erbjuder småbarnssim Sjöstjärnan, nybörjarsim Sjöhästen och Sköldpaddan samt fortsättningssim Sälen och Fisken. Om ni är osäker på vilken nivå ni ska välja hjälper vi gärna till.

OBS! Vi hoppas att vi kan genomföra simskolan som planerat, men förbehåller oss rätten att göra ändringar vid behov. Eventuella förändringar i kursarrangemangen meddelas direkt till deltagarna.

Contact

Simning Norrvalla
sim.norrvalla@folkhalsan.fi
06-3206494

Teachers

Minna Wiklund

Course start

03 Sep